Muziek in de Regenboogkerk
een muzikale gemeente

Concerten in de Regenboogkerk

Welkom om de website van de muziekcommissie van de Regenboogkerk Hilversum

Concerten in 2018

Zondag 8 april 2018, 15:00 uur: Koorconcert Vocaal ensemble Voices o.l.v. Piet Philipse.

Op zondag 8 april (Beloken Pasen) verzorgt Vocaal ensemble Voices o.l.v. Piet Philipse een koorconcert in de Regenboogkerk.
Vocaal ensemble Voices uit Bussum is een gemengde groep semi-professionele zangers en zangeressen. Het koor heeft een breed repertoire dat loopt van de middeleeuwen, via Bach, Mendelssohn, Mozart, Fauré en de Engelse koortraditie tot hedendaagse componisten als Rutter, Andriessen en Vasks.
Het programma van 8 april bevat werken van onder andere Bach, Mendelssohn, Rutter, Fauré, Vasks en Andriessen. De begeleiding is in handen van Wybe Kooijmans.

Toegang: 10 euro / kinderen gratis. locatie: Regenboogkerk Hilversum

Zondag 25 februari 2018, 15:00 uur: Kinderconcert ‘De gelaarsde Kat’ met verteller en lichtbeelden door orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras.

Het orkest van Toonkunst Bussum geeft sinds 2008 ieder jaar een kinderconcert voor kinderen vanaf vier jaar, meestal met ondersteuning beeld en een verteller.
Op zondag 25 februari vindt in de Regenboogkerk in Hilversum het Kinderconcert van Toonkunst uit Bussum plaats met op het programma het bekende sprookje ‘De Gelaarsde Kat’ van de componist Dirk van der Niet uit Huizen. In deze voorstelling klinkt muziek, worden beelden ge-beamed en verzorgt Louise Römer de vertelling voor de kinderen.

Na afloop is er een 'instrumentenparade' waarin de kinderen uit het publiek kennis kunnen maken met de instrumenten uit het orkest, misschien mogen ze ze zelfs wel uitproberen!
Toegang: 10 euro / kinderen gratis. locatie: Regenboogkerk Hilversum