Maand: april 2022

#Protestants

#Protestants

In de serie #protestants van het magazine ‘Petrus’ vindt u onder meer een artikel over het symbool van het lege kruis: hét symbool van de kerk, helemaal rond Pasen. Maar waarom juist dit beeld? En waarom hangen er in katholieke kerken kruisen mét Jezusfiguur en in protestantse kerken zónder?

Lees meer
Zondag Misericordia Domini, 1 mei

Zondag Misericordia Domini, 1 mei

Eigenlijk zou het deze zondag over ontferming (misericordia) moeten gaan, maar die vrucht van de Geest komt op 15 mei aan de orde. In deze dienst gaat het over de zachtmoedigheid. Van Mozes wordt gezegd dat hij een zachtmoedig mens was en ook Jezus noemt zichzelf zachtmoedig. Verrassend genoeg wordt zachtmoedigheid in de bijbel in verband gebracht met het dragen van elkaars lasten. Er is dus iets van lichtheid en van delen in het spel bij de zachtmoedigheid als vrucht van Gods Geest.

We vieren in deze dienst de Maaltijd van de Heer.

Lees meer
Concert COV Hilversum

Concert COV Hilversum

COV Hilversum geeft samen met het Goois Symfonie Orkest op 30 april uitvoering aan ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins. Verder werken mee Zekeriya Caniklioglu, muezzin en Carina Vinke, alt-mezzo. Het geheel staat onder leiding van dirigent Piet Roorda. Kaarten zijn te bestellen via het MCO.

Lees meer
Oproep

Oproep

De ‘tuingroep’ die de tuin van de Regenboogkerk verzorgt bestaat nu nog maar uit vier personen. Uitbreiding tot zes zou erg welkom zijn! We tuinieren om de twee of drie weken op maandagmorgen van 9 tot 11 uur. Kom op 25 april of 5 mei om 9 uur eens langs bij de kerk of neem telefonisch contact op met Kees Wielemaker.

Lees meer
Zondag 24 april, Beloken Pasen

Zondag 24 april, Beloken Pasen

Van deze Paasoctaaf-zondag kan gezegd worden dat hij vooruitwijst naar volgende week zondag, de dag van de Goddelijke barmhartigheid. De serie van het jaarthema ‘vruchten van de Geest’ wordt vanaf vandaag weer voortgezet in de PgH-wijkgemeenten. In de Regenboogkerk is dat deze zondag ‘Gerechtigheid’. Daar is in het kader van barmhartigheid al veel over te zeggen, maar mooi is ook om naar de Joodse bron van het begrip ‘gerechtigheid’ te kijken. Naastenliefde is een belangrijk element daarbij. Hoe geef je die of hoe bied je die aan de ander aan?

Lees meer