Maand: september 2022

Zondag 2 oktober

Zondag 2 oktober

Zonde en vergeving zijn oude, vertrouwde én beladen woorden. In de kerk hebben ze vaak geklonken. Soms werden mensen om de oren geslagen met die woorden.
De vraag is: wat is zonde en hoe werkt vergeving in de praktijk. Kun je, moet je kunnen vergeven? Of ga je daarmee voorbij aan de schade die jij ( of iemand anders) hebt geleden.

Lees meer
Zondag 25 september

Zondag 25 september

De gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus is niet allereerst bedoeld om een inkijk te geven in het leven na de dood, maar juist in het leven hier en nu. Het is een oproep van Jezus om de boodschap van Wet en Profeten serieus te nemen en nu iets te doen aan de gapende kloof tussen rijken en armen.

In deze dienst nemen we afscheid van Evelien Bouwmeester als coördinator van het pastoraat. Haar opvolger, Jan Herman Baas, zal bevestigd worden als ouderling. Fokko Bosker en Jaap Kerkhof zullen worden voorgesteld als kerkrentmeesters. Zij worden geen ouderling, maar doen wel de belofte van geheimhouding.

Lees meer
Dieuwertje Zantingh diaconaal werker PgH

Dieuwertje Zantingh diaconaal werker PgH

Per september is Dieuwertje Zantingh de nieuwe diaconaal werker van de Protestantse gemeente Hilversum. Zij begint met een kennismakingsronde langs de wijkdiaconieën en organisaties in het sociale domein met als doel om de diaconie namens de kerken een gezicht te geven en samenwerking tot stand te brengen met alle organisaties die zich met problemen van uitsluiting bezighouden.

Lees meer