De mooie viering op zondag 29 januari in de Regenboogkerk kende gemengde gevoelens: blijdschap vanwege de bevestiging van Douwe Kamstra als ouderling, weemoed en dankbaarheid omdat er afscheid genomen werd van Christiaan Boers als geestelijk verzorger en kerkelijk werker.

Na de koffie, met traktatie van Christiaan, waren er zeer hartelijke en warme woorden van dank in de vorm van een lied van de commissie eredienst en toespraken van Hans Zwagemaker (Moreel beraad) en Erik van Halsema (ministerie van predikanten). Wilma Booij en Ton Oosterom verzorgden een muzikaal intermezzo en Gea en Heleen blikten nog even terug op het begin en het verloop van de interim-periode, die Christiaan invulde na het vertrek van Jurjen Zeilstra.

Dankbaarheid
Dankbaarheid en bewondering voor de kwaliteiten van Christiaan overheersten. Het woord ‘dank’ werd ontelbare kerken uitgesproken, ook door de vele gemeenteleden en bekenden die na afloop van hem afscheid kwamen nemen. Het ontlokte Christiaan de opmerking: “Ik dacht dat er een energiecrisis was, maar gezien de warmte die hier vrij komt lijkt het niet zo”. Als cadeau kreeg Christiaan het Handboek Ecologisch Tuinieren uitgereikt. Tot slot zongen de aanwezigen Christiaan een lied toe, gemaakt door Marianne van Gilst.

Zijn dankwoord besloot Christiaan ook met een zelfgeschreven lied – ‘Dit wil ik jullie nog zeggen’ – op de melodie van Jules de Korte’s ‘Ik zou wel eens willen weten’, dat hij ook zelf begeleidde op de vleugel.

Wij wensen Douwe Kamstra en Christiaan en Reiny Gods zegen toe, Douwe bij zijn werk als ouderling, en Christiaan en Reiny op hun verdere levenspad.

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Mannes. Klik hier voor de teksten van de liederen .