Woensdag 13 oktober is de eerste van acht boeiende avonden over ons verlangen naar leven met idealen, over ons onvermogen idealen te evenaren en over hoe we dan toch tot goede daden kunnen komen. De avond zal worden ingeleid door Pieter Hoogenraad en Jurjen Zeilstra.

Wil jij deugen? Er zijn tijden geweest waarin deugdzaamheid hoog in het vaandel stond, onmisbaar in een maatschappij van brave burgers. Vandaag wordt ‘een beetje ondeugend’ vaak juist als een positieve eigenschap gezien. Toch koesteren veel mensen een ideaal. Er is een planeet die moet worden gered. Het lijkt erop dat we helden nodig hebben, maar een held voelen de meesten zich niet.

Deugden en doodzonden
Vanouds staan tegenover de idealen van de zeven deugden ‘zeven doodzonden’. De deugden werden aangeprezen. Miskleunen was niet alleen asociaal, maar ook verzet tegen God en zijn orde. Waar op werd gehoopt waren goede werken op aarde, niet toevallig ook zeven in getal. De meeste mensen geloofden dat daar in de hemel een schat mee gepaard zou gaan. Dat is vandaag wel anders. Wie zal er in de toekomst over ons een oordeel vellen?

Lezingen
De avonden worden georganiseerd in samenwerking met de openbare bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55. Nationale experts en lokale predikanten nemen je mee langs zeven verschillende perspectieven. Na een lezing van een uur praten we met elkaar verder in de caféhoek van de bibliotheek. En de bar is open.
De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen. Meedoen kan met de hele serie en ook per avond. Toegang: € 3,-