Stel je eens voor je moet je land ontvluchten vanwege oorlog. Het overkwam ook de bijna 500 in Hilversum opgevangen Oekraïners waaronder 28 kinderen in de middelbare schoolleeftijd. Om naar school te kunnen moeten zij vanaf maandag 23 mei elke dag 11 kilometer heen en daarna 11 kilometer terugfietsen. Hoe tof zou het zijn als we met elkaar kunnen zorgen dat zij veilig en met plezier op school aankomen?

Fietsles en begeleiding
Inmiddels staat er een programma met vrijwilligers om deze kinderen vanaf aanstaande zaterdag fietslessen te geven (zowel praktijk als theorie) en worden ze in ieder geval de eerste keer op de route begeleid.

Fietsen gezocht
Het enige dat we missen zijn goede fietsen voor deze groep jongeren. Via sponsoring en het fietsendepot is het tot op heden nog niet gelukt om de fietsen te bemachtigen dus doen we in deze ‘bliksemactie’ een beroep op alle Hilversummers.
Dus heb jij nog een goede fiets staan? Die geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18? En ben je bereid deze te doneren?
Geef op deze website in de reacties aan dat je een fiets hebt en wanneer je deze kunt komen brengen. Afgifte kan tijdens werktijden bij de Servicedesk aan de Heuvellaan 50.