Er is bedacht om ook een actie voor een goed doel te koppelen aan de kinderkerstvieringen. Natuurlijk iets dat aansluit bij het thema ‘warmte’. We gaan dassen breien en deze delen we uit. Samen met de voedselbank starten we de actie ‘Das in de tas’.

Breien in de Akker
Vanaf 17 november
is iedere donderdagochtend van 10.00-12.00 uur De Akker, het bijgebouw van de Oud-Katholieke Parochie Sint-Vitus geopend. Neem bij voorkeur zelf wol en breipennen mee, maar beschik je hier niet over, dan is dit ook aanwezig in De Akker. Voor koffie en thee wordt gezorgd en ook is het mogelijk om achteraf te lunchen met elkaar.
Naast dat er hard gewerkt wordt aan het breien van de dassen, is het dus ook een moment van ontmoeting en samenzijn met elkaar. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer dassen er gemaakt worden. De voedselbank heeft aangegeven er wel zo’n 200 uit te kunnen delen, dus aarzel niet en pak de breipennen op!

Thuis breien
Je kunt ook thuis breien en een das die af is inleveren in de kerk. Daar komt een doos te staan. Op woensdag 21 december willen we alle dassen verzamelen en opstapelen op een dassenmeter zodat we weten hoe het met de dassenstand staat.

Truienruil
Heb je een trui over die je alvast wilt doneren voor de truienruil, dat kan ook in De Akker: Melkpad 14A, 1217 KC Hilversum.