De Regenboogzondag is op 12 september. Het nieuwe kerkelijk seizoen zal ingeluid worden met een startweek van 4 tot en met 12 september, waarin verschillende activiteiten zullen plaatsvinden. Daarover zullen later nog berichten volgen.

De diaconie wil daar graag bij aansluiten en organiseert in samenwerking met de werkgroep Gastvrijheid een markt voor gemeenteleden en buurtbewoners op zaterdag 11 september. Op het plein voor de kerk willen we boeken, speelgoed, stekjes en (zelfgemaakte) kunstvoorwerpen en schilderijen verkopen. De opbrengst daarvan zal ten goede komen aan de Voedselbank. Daarnaast denken we aan een stand waar koffie/thee en cake te verkrijgen is en aan het einde van de dag een drankje met tapas én we hopen dat er gemeenteleden op de markt muziek willen maken om de sfeer te verhogen.

Artikelen en vrijwilligers gevraagd
Wilt u alvast kijken of u thuis boeken, speelgoed en kunstvoorwerpen hebt die verkocht kunnen worden. Misschien wilt u vast aan de slag gaan om een schilderij of beeldje te maken of stekjes te kweken. Allemaal ten behoeve van het goede doel, om een mooi boek of kunstvoorwerp op de kop te tikken, én natuurlijk om elkaar weer te ontmoeten!

Mensen uit de buurt zullen door middel van flyers door de werkgroep Gastvrijheid worden uitgenodigd. Ook is er de mogelijkheid voor buurtbewoners om door enkele gastvrouwen of -heren een rondleiding door de kerk te krijgen.
We vragen vrijwilligers voor:

  • hulp bij het opbouwen van de stands en de verkoop
  • hulp bij de stand met drankjes, koffie met cake en tapas
  • cakebakkers, tapasmakers en tuinliefhebbers die stekjes willen kweken
  • muzikanten om de dag met muziek op te luisteren
  • gastheren/-dames in de kerk om buurtbewoners rond te leiden in de kerk.

Wij verzoeken u nu al aan te geven of u ons wilt komen helpen bij de markt, en op welke wijze u dat wilt doen. En ook is het fijn alvast te weten of u boeken, speelgoed, stekjes of kunstvoorwerpen kan missen om te verkopen. Meld u dit op diaconie.rbk@gmail.com.

Houd u in elk geval deze dag vrij, we gaan er een mooie dag van maken met elkaar, wij hebben er zin!

Diakenen: Renze Sleeking, Liesbeth Wouters, Michael de Jong, Marja van Tol en Hans Mol.
Werkgroep Gastvrijheid: Marianne van Gilst, Marlies Pestman, Evelien Bouwmeester en Hilco Griffioen.