Drie jaar kon er geen kinderkerstnacht georganiseerd worden. Maar nu zijn de voorbereidingen voor 24 december in volle gang. Het thema is dit jaar ‘Een warme kerst’. Het mooie is dat ook de Morgenster en de Bethlehemkerk aansluiten bij de kinderkerstnachtvieringen.

Op 24 december is de Oud-Katholieke Parochie Sint-Vitus weer het decor van deze vieringen. Om 17.00, 18.00 en 19.00 uur gaan de kinderen de kerk in om te zingen en te luisteren naar een prachtig kerstverhaal dat gaat over ‘warmte’. De kerk zal weer mooi versierd worden, en op het plein zal er ook weer als vanouds veel te doen zijn!

Kerst op het plein
Zo zal de Beatrix band vanaf 16.30 uur hun mooiste (oude maar ook nieuwe) kerstliederen spelen. Tegenover de band staat een marktkraam met mooie warme truien. Neem je eigen trui mee die je niet meer draagt – en ruil hem in voor een nieuw tweedehands exemplaar.

De engelen die enkele jaren geleden voor het project Buurtengel gemaakt zijn, staan op het plein en zijn versierd met lichtjes en haakjes waar je een hart aan kunt hangen. Je kan een naam op je hart schrijven en op die manier iemand een warm hart toedragen.

Verder is er warme chocolademelk en zijn er gezellige vuurkorven waar je marshmallows kunt roosteren.

Das in de tas
Er is bedacht om ook een actie voor een goed doel te koppelen aan de kinderkerstvieringen. Natuurlijk iets dat aansluit bij het thema, warmte. We gaan dassen breien en deze delen we uit. Samen met de voedselbank starten we de actie ‘Das in de tas’. Meer hierover leest u hier.