De serie Film en Religie in het Filmtheater Hilversum brengt in de veertigdagentijd een aantal klassieke films over het leven van Jezus terug naar het witte doek. Ook is er een voorpremière van ‘De man uit Rome’, over een priester uit het Vaticaan die naar Limburg komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Deze vertoning wordt bijgewoond door regisseur Jaap van Heusden. De serie sluit af met een integrale uitvoering van de Matthäus Passion onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Elke film wordt kort ingeleid en na afloop is er steeds gelegenheid om in gesprek te gaan. De serie is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum samen met de Rooms-Katholieke en Oudkatholieke parochie in samenwerking met het Filmtheater Hilversum.

Programma:

  • ‘Jesus Christ Superstar’ [Norman Jewison, 1973], zondag 19 maart en dinsdag 21 maart, 19:00 uur;
  • ‘De man uit Rome’ [Jaap van Heusden, 2023] – voorpremière met regisseur Jaap van Heusden, dinsdag 28 maart, 19.15 uur; vanaf 30 maart is ‘De man uit Rome’ dagelijks te zien;
  • ‘The Last Temptation of Christ’ [Martin Scorsese, 1988], zondag 2 april en dinsdag 4 april, 18.45 uur;
  • ‘De Matthäus Passion’ onder leiding van Reinbert de Leeuw, zondag 2 april, 10.30 uur en Goede Vrijdag 7 april,13.00 uur.

Tickets: https://www.filmtheaterhilversum.nl/nieuws/561-film+religie+2023.html/