Onder de titel ‘Heel de Bijbel‘ gaat dominee Willem Nijsse vloggend de bijbel door. Elk Bijbelboek krijgt een eigen vlog. Hij begint bij Genesis en volgt zo de geschiedenis van Israël tot en met het boek 2 Koningen. Iedere week is er een nieuwe vlog te zien op het https://www.youtube.com/channel/UCLDn00FmmKQaQWCpllDUPRA.

Willem Nijsse laat zien wat de inhoud van de boeken is, welke thema’s centraal staan en hij leest een verhaal voor dat karakteristiek is voor dat boek. Met behulp van enkele vragen kunnen kijkers zelf verder op zoek in deze Bijbelboeken. Mensen kunnen ook reageren onder de video’s en zo met de voorganger van de Diependaalse kerk in gesprek.

Dit is al de derde serie vlogs die Nijsse in korte tijd aanbiedt. Hij zegt daarover: “Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs vind ik het leuk om uit te leggen en om mensen te zien leren. Als dominee ben ik daarom ook veel in de weer om mensen meer vertrouwd te maken met de Bijbel en de inhoud van het geloof. Het leuke daarbij is natuurlijk ook dat ik er zelf weer meer van leer en zelf weer enthousiast wordt om dat door te geven aan anderen. Zo’n vlog leent zich daar best goed voor als online vorm. Voor de kijkers van de vlog is het fijn om gewoon in een kwartiertje wat nieuws te kunnen leren over de Bijbel op een moment dat het je zelf goed uitkomt. Ik maak de vlogs met veel plezier”.
Nijsse verwacht dan ook na de derde serie weer nieuwe een serie te zullen maken over de volgende Bijbelboeken.