We lezen het verhaal van Jezus’ lijden en sterven volgens de evangelist Lucas. Hierin komt het laatste kruiswoord van Jezus voor: “Vader, in uw handen leg ik mijn geest”. Het werk van barmhartigheid dat in deze dienst aan de orde komt, is het begraven van de doden, in aansluiting op wat Jozef van Arimatea heeft gedaan.

Thema: ‘‘In uw handen leg ik mijn geest”
Voorganger: Heleen Weimar
Ambtsdragers: Gea Rozenberg
Lezingen: Lucas 22 en 23
Liederen: Psalm 31: 1 en 4, Lied 1007, Taizé 24: Bleibet hier und wachet mit mir, AwN III nr. 23: 2 en 3, Lied 575: 2 en 4, Lied 586, Lied 560, Taizé 68: Jesus, remember me, Zeven woorden van het kruis 7 en 8, Lied 590, Taizé 3: Adoramus te Christe, Gezang 181: 5, Lied 587: 7
Muziek: Ies Nijman, orgel; Arno Rog en drie zangers
Bijzonderheden: Afbeelding: Begraven van de doden, Meester van Alkmaar
Klik hier om de liturgie te downloaden

Vier mee met beeld via internet
Nu we als gemeente niet in ons gebouw bij elkaar kunnen komen bent u van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.

Instructie: Door op bovenstaande link te klikken, komt u op onze pagina bij Kerkdienstgemist en ziet u (vanaf een half uur voor aanvang van de dienst) een grote afbeelding met ‘Nu live’. Als u op het driehoekje klikt wordt de verbinding gemaakt. Als u rechts onderin dat beeld op het vierkantje klikt krijgt u vol beeld.

De diensten die via het internet voorlopig voor alle gemeenteleden toegankelijk zijn, zullen steeds na een week verwijderd worden.

Graag uw reactie
We zijn heel benieuwd hoe u deze manier van vieren ervaart. Laat uw reactie achter via het contactformulier op onze site. Ook als uw vragen heeft of als er technische problemen zijn!