Het is veelbetekenend dat Jezus voorafgaande aan de gevangenneming, procesgang en kruisiging, met zijn leerlingen de maaltijd gebruikt. Mensen hebben voedsel nodig om te leven, niet alleen lichamelijk, ook geestelijk. Deze maaltijd staat in het teken van de uittocht uit de duisternis van dwingelandij. Hij geeft zichzelf als brood en bron om uit te leven.

In verband met de coronacrisis zullen we de Maaltijd van de Heer niet kunnen vieren, maar zullen de inzettingswoorden als een belofte mogen klinken.

Thema: Jezus, die ons hongerigen voedt
Voorganger: Jurjen Zeilstra
Ambtsdragers: Adrienne Zeilstra
Lezingen: Exodus 12: 15-20, Mattheus 26: 26-46
Liederen: Psalm 81: 1, 4, 5, 8 en 9, Lied 566, Psalm 81: 14, Lied 339f, Taizé: Bleibet hier und wachet mit mir, Lied 559, Lied 408a, Lied 561. In verband met de 75e sterfdag van Dietrich Bonhoeffer wordt in plaats van Lied 559 Lied 511 gezongen.
Muziek: Ies Nijman, orgel; Arno Rog en drie zangers
Collecten: Diaconie
Bijzonderheden: Afbeelding: Hongerigen voeden, Meester van Alkmaar.
Klik hier om de liturgie te downloaden

Vier mee met beeld via internet
Nu we als gemeente niet in ons gebouw bij elkaar kunnen komen bent u van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.

Instructie: Door op bovenstaande link te klikken, komt u op onze pagina bij Kerkdienstgemist en ziet u (vanaf een half uur voor aanvang van de dienst) een grote afbeelding met ‘Nu live’. Als u op het driehoekje klikt wordt de verbinding gemaakt. Als u rechts onderin dat beeld op het vierkantje klikt krijgt u vol beeld.

De diensten die via het internet voorlopig voor alle gemeenteleden toegankelijk zijn, zullen steeds na een week verwijderd worden.

Graag uw reactie
We zijn heel benieuwd hoe u deze manier van vieren ervaart. Laat uw reactie achter via het contactformulier op onze site. Ook als uw vragen heeft of als er technische problemen zijn!

Kinderdienst
Kinderen kunnen de kinderdienst volgen via de volgende lijnen: https://meet.jit.si/kinderdienstrgb;  wachtwoord: kruiswoorden, of als je stil wil starten (je microfoon staat dan op mute aan het begin): https://meet.jit.si/kinderdienstrgb#config.startSilent=true. Deze lijnen staan zondag vanaf 9.30 uur open zodat je kunt testen voordat de kerkdienst begint.

Tienerdienst
Komende zondag, 5 april, zijn we weer om 11.30 uur online via deze link:  https://meet.jit.si/tienerdienst, wachtwoord: Morgenster.  Vanaf 11.15 uur kan je inloggen. Tot zondag!