Op zondag 23 oktober wordt in de Bethlehemkerk om 16.00 uur een zangviering gehouden geïnspireerd door de oecumenische Iona Community uit Schotland/wereldwijd. Het biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met het gedachtegoed of om inspiratie op te doen. Iedereen is van harte welkom.

Met name het liturgisch gedachtegoed krijgt deze middag ‘handen en voeten’ in een aantal liederen gezongen door een zanggroep van de Bethlehemkerk met medewerking van Annerose Korporaal op de vleugel.

Teun Kruijswijk Jansen uit Doorn verzorgt de toelichtingen. Sinds 2009 is Kruiswijk Jansen lid van de Iona Gemeenschap in Schotland en Nederland. Hij was ook één van de samenstellers van de liedbundels ‘Liederen en gebeden uit Iona en Glasgow’ en ‘Opstaan’ (Meer liederen uit Iona, Glasgow en de rest van de wereld). In de viering komen acht schilderijen van Corja Bekius aan bod die geïnspireerd zijn op de kleuren en symbolen van het eiland Iona voor de Schotse kust.

Na afloop is er een eenvoudige vegetarische maaltijd. Graag aanmelden via  iona@bethlehemkerk.nl. Meer informatie: 06-31057959.