Wat is het beste nieuws dat je kunt bedenken? Op welk nieuws zou je hopen, voor jezelf of voor anderen in de wereld? Daar denken we in deze adventstijd met de kinderen over na. We leven toe naar de geboorte van Jezus, die licht en vrede brengt. Dat is goed nieuws voor de hele wereld – misschien wel het beste nieuws dat we kunnen krijgen.

De thema’s voor de vier adventszondagen zijn:

Eerste advent – Zie je al wat?
aan de blaadjes van een vijgenboom kan je zien dat de zomer eraan komt

Tweede advent – Wie ben jij dan wel?
Johannes vertelt dat je opnieuw mag beginnen

Derde advent – Ben je er klaar voor?
Het goede nieuws van Jesaja

Vierde advent – Wat een geschenk!
De engel Gabriël vertelt aan Maria dat zij de moeder wordt van Gods Zoon.

Kerstochtend – Wereldnieuws, uitgebeeld door de kinderen in een heuse kerstmusical!!

Wat gaan we doen?
In de kinderdienst gaan we luisteren naar het verhaal, maken we een nieuwspagina van dit verhaal, gaan we oefenen voor de kerstmusical en dan vertellen de kinderen na afloop aan de gemeente in de kerkzaal wat het goede nieuws van deze zondag was.

Heel wat plannen waar alle kinderen van harte welkom zijn. Heb je één of meer zondagen gemist, geen zorgen, er is altijd een warme ontvangst en plek in de kinderdienst én de musical voor je. Ook als je met Kerst voor het eerst bent, er is altijd een plek voor je in het verhaal!

Zo hopen we alle drempels om samen naar het beste nieuws toe te werken weg te halen en er een memorabele kerstviering van te maken voor iedereen (in de kerk, maar ook thuis via kerkdienstgemist.nl)

Vragen?
Toch zijn er ook ouders met kinderen die liever niet de kerk in gaan. Neem dan even contact met Esther Sluis-Thiescheffer (jeugdouderling) op zodat we samen kunnen kijken hoe we ook voor jullie thuis er fijne advent en kerstvieringen van kunnen maken.

Een hele fijne tijd gewenst en tot ziens in de Regenboogkerk,
leiding Kinderdienst Advent/Kerst 2020, Kees, Jessica, Fokko, Annet en Esther

Ook goed nieuws:
Ouders met kinderen krijgen voorrang!
Geef je per viering ruim van te voren op via deze link van Eventbrite.
LET OP: mocht je toch niet komen, geef dit zo spoedig mogelijk door, dan kan iemand anders op de beschikbare plek in de kerk.