Koffiedrinken in de zomer

Gedurende de zomermaanden is er geen online koffiedrinken na de kerkdienst. Eind augustus wordt op basis van de dan geldende coronamaatregelen besloten, of we dit medio september weer oppakken.

Bij droog weer kunnen we met elkaar buiten koffie of thee drinken; als het (hard) regent is er geen koffiedrinken.
Het koffiedrinken is als volgt geregeld: Bij het verlaten van de kerk kunt u een kopje koffie of thee pakken. Op vier statafels op het kerkplein staan mandjes met staafjes suiker, melk en roerstokjes en schaaltjes voor de lege verpakkingen van melk en suiker. Er staat een serveerwagen, waar u bij vertrek uw gebruikte kopjes opzet. Denkt u ook op het kerkplein alstublieft aan de afstandsnorm van 1,5 meter!

Doe mee met het online koffiedrinken na de dienst

1 – Klik op de afbeelding van het koffiekopje hiernaast
2 – Er opent een nieuw tabblad, vul uw naam in en klik ‘continue’
3 – Er wordt mogelijk gevraagd of uw microfoon en camera gebruikt mogen worden. Geef die en kies ‘Join Space’
4 – Het wachtwoord wordt gevraagd. Deze staat in de laatste nieuwsbrief. Deze is ook uitgezonden aan het eind van de dienst.
5 – U ziet uw gezicht nu in een rondje ergens in de kerkzaal. Als u met de muis dit rondje verplaatst kunt u een gesprekspartner zoeken.

Veel plezier!

Hoe werkt het?
U kunt beeldbellen via het platform SpatialChat. Na inloggen komt u in de digitale kerkzaal (de Regenboogkerkzaal!) en ziet u zichzelf in een rondje. Bijzonder is dat u dat rondje kunt verplaatsen, bijvoorbeeld naar iemand die u ziet en waar u graag mee in gesprek wil. Handig is, dat u alleen de mensen kunt horen die dicht bij uw rondje staan. Hoe verder men van elkaar staat, hoe lager het volume.

Is er ook iemand die u kan helpen?
Om u op weg te helpen heeft Wouter Sluis een instructiefilmpje gemaakt. Daarnaast kunt u via de site van SpatialChat van te voren oefenen. De site heeft een oefenruimte die altijd bereikbaar is.  U kunt ook met iemand afspreken om samen te oefenen en alle mogelijkheden te ontdekken.
Lukt het u niet om op één van bovenstaande links in te loggen of blijft het toch te onduidelijk en wilt u wel graag mee doen, neemt u dan contact op met Wouter via wouter@sluis.cc. Hij helpt u graag verder.

Is het programma veilig?
De ruimte van de Regenboogkerk is afgeschermd met een wachtwoord. Verder is SpatialChat een Europees bedrijf dat valt onder Europese Wetgeving.

En nu het koffiedrinken zelf!
Het koffiedrinken duurt ongeveer een half uur. Tijdens het koffiedrinken is er minimaal één gastheer (host) aanwezig, herkenbaar aan een klein schild-icoontje bij zijn rondje. Hij kan u op het platform wegwijs maken. Uw gastheren zijn Hans Zwagemaker, Jan Herman Baas, Hilco Griffioen en Wouter Sluis-Thiescheffer.

We starten om 11.30 uur. Het eerste kwartier is voor het informele gesprek met elkaar. Voor wie wil kan daarna naar de digitale Witte Kamer om op basis van een vraag met elkaar over de kerkdienst te praten. De vraag wordt door de gastheer bekend gemaakt. U kunt hiervoor natuurlijk ook in de kerkzaal blijven om met de mensen met wie u dan al in gesprek bent met de vraag bezig te gaan, of misschien houdt u het liever bij het informele gesprek. De keuze is geheel aan u!

Wachtwoord
het wachtwoord kunt u vinden in de laatste nieuwsbrief  U kunt het ook per mail aanvragen of bij één van de gastheren.

Wij hopen zo veel mogelijk mensen op zondagen na de eredienst aan de digitale koffietafel ontmoeten.