Op 4 mei heeft burgemeester Pieter Broertjes namens het gemeentebestuur een krans gelegd bij het verzetsmonument in het Rosarium. Ook kinderburgemeester Lise van der Ploeg deed dit namens de kindergemeenteraad. Pastoor Jules Dresmé en ds. Jurjen Zeilstra legden een krans namens de Raad van Kerken.

De kranslegging vond in besloten kring, dus zonder publiek, plaats. Bewoners en organisaties konden gedurende de rest van de dag bloemen leggen, begeleid door Scouting Hilversum zodat de coronamaatregelen goed nageleefd konden worden.

Jurjen Zeilstra schreef naar aanleiding van deze kranslegging onderstaande tekst.

Gedenken 2020
Geworteld in het verleden,
zou ik zo graag met een open blik de toekomst tegemoet willen zien.
Dankbaar voor wat anderen mij schonken,
toen zij zich voor mijn vrijheid hebben ingezet en gegeven,
zou ik iets van waarde willen doen.
Maar geraakt door wat er vandaag gebeurt,
om me heen en in mezelf,
ben ik onzeker en schuil ik soms op de verkeerde plekken
als ik me terugtrek en afwacht tot het overgaat.
En toch, met vertrouwen dat gerechtigheid en vrede
zich, zonder ophouden, telkens opnieuw kunnen ontplooien,
zie ik een opdracht,
voor jou en mij.