Op zondag 11 april wordt direct na de eredienst een nieuwe expositie geopend met als thema ‘Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht’.

In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht. Vooraan liepen de kinderen. Ons gemeentelid Pieter de Jager heeft er een goede herinnering aan. Hij heeft toen als kleine jongen, zittend op een karretje, de route afgelegd. Het karretje waarop hij zat werd getrokken door twee buurmeisjes en was voorzien van een affiche, gemaakt door zijn vader. Op een van de foto’s van deze expositie is hij te zien, zittend op zijn karretje.
Verder zijn voor deze expositie een aantal gemeenteleden geïnterviewd, die de bevrijding van Hilversum als kind hebben meegemaakt. Zij geven hun commentaar bij enkele foto’s.

In de vitrine zijn curiosa en documenten tentoongesteld voornamelijk uit de collectie van Robin Gouwswaard uit Loosdrecht. Hij laat zaken uit de Tweede Wereldoorlog zien naast herinneringen aan de bevrijding.
De expositie duurt tot 25 juni 2021.

Expositie bekijken
De foto’s met een beschrijving kunt u hier bekijken. Het is ook mogelijk deze te downloaden.
Door de huidige coronamaatregelen is de expositie in de kerk alleen op afspraak te zien op de eerste en derde dinsdagmorgen van de maand. U kunt u aanmelden via marjavantol@xs4all.nl.