Onze predikanten

De Regenboogkerk heeft twee predikanten, Jurjen Zeilstra en Heleen Weimar. Daarnaast is Christiaan Boers als kerkelijk werker met bijzondere opdracht verbonden met de wijk. Hij is werkzaam als geestelijk verzorger in woonzorgcentrum De Boomberg. Graag stellen we hen aan u voor.

Jurjen Zeilstra

Onze predikant Jurjen Zeilstra (1961) gaat graag voor in de eredienst en is vrijwel dagelijks actief bezig met pastoraat. Hij studeerde naast theologie geschiedenis, wat doorklinkt in de leerhuizen die hij leidt en in zijn lezingen in het Bijbelcafé in de openbare bibliotheek. Hij is predikant-adviseur van de diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum en voorzitter van de pastoreslunch van de lokale Raad van Kerken. Jurjen is getrouwd met Adrienne en heeft vier kinderen. Hij houdt een blog bij: Jurjen schrijft, waarop preken en andere teksten te vinden zijn. Zijn persoonlijke levensmotto is: God de eer geven en de mensen de ruimte.

“Graag wil ik bezoekers van onze site hartelijk welkom heten. De Regenboogkerk is een oecumenisch gerichte Protestantse gemeente die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft. Als predikanten komen we, wanneer u dat op prijs stelt, graag persoonlijk kennis maken.”

Heleen Weimar

Bijbellezen, het liefst samen met anderen, is de passie van Heleen Weimar (1959). Daarnaast is kerkmuziek voor haar een bron van inspiratie en probeert zij in haar werk op allerlei manieren een verbinding te leggen tussen geloof en muziek. Voordat ze in de Regenboogkerk kwam werken, was Heleen jarenlang geestelijk verzorger in psychogeriatrische verpleeghuizen. Werken met dementerenden heeft nog steeds haar hart. Momenteel geeft zij in Viore (inloophuis voor mensen met kanker) en daarnaast ook in de Protestantse Gemeente Hilversum de training ‘Schrijven helpt’.

Heleen is getrouwd met Nico Opstelten. Ze hebben vijf dochters en twee kleinzoons.

Wilt u haar spreken, neem dan gerust contact op via het contactformulier op deze site.

Christiaan Boers

Christiaan Boers (1958) is geestelijk verzorger in woonzorgcentrum ‘De Boomberg’. Hij leidt er de wekelijkse vieringen op maandagochtend en begeleidt bewoners bij hun levensvragen die in deze fase van hun bestaan naar voren komen. Daarnaast leidt hij diverse kringen en is organisatie-breed actief in de verbetering van de palliatieve zorg en de ethische bewustwording in de zorg. Christiaan is eveneens geestelijk verzorger van het hospice Kajan.
De Regenboogkerkgemeente is zijn thuisbasis als het gaat om de kerkelijke zending. Hij gaat er dan ook jaarlijks voor in de eredienst.
Onmiskenbaar speelt muziek een grote rol in zijn leven. Als hoornist richt hij zich al jaren helemaal op de kamermuziek. De combinatie van de twee vakken zorgt voor een frisse kruisbestuiving ten behoeve van zijn creativiteit.
Christiaan is getrouwd met Reiny en woont in Terwolde. Zij hebben samen een dochter.