De drie veilingmeesters Koos van Vliet, Marya de Haas en Peter den Uil hadden zaterdagmiddag 7 maart tijdens de MBR dienstenveiling bij ieder kavel het laatste woord. ‘Eenmaal…, andermaal… verkocht’ ging gepaard met een tik met de hamer. Alhoewel sommige aanwezigen het de veilingmeesters wel moeilijk maakten om een fractie voor ‘de tik met de hamer’ een beter bod uit te brengen, waarna de bieding weer open lag.

MBR Uganda
Er werden voor deze editie van de dienstenveiling ruim 120 kavels aangeboden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het MBR Uganda project. Zoals andere jaren werden ook dit jaar alle kavels aangeboden door gemeenteleden van de Bethlehemkerk, Morgenster en Regenboog. De MPR-band zorgde voor muzikale omlijsting van de middag.

Veilingvoorwaarden
Voordat de veiling officieel begon, werd de middag geopend door Piet Meindertsma met een dankwoord richting alle vrijwilligers, MPR-Band en donateurs. Piet wees de aanwezigen in het kort op de algemene veilingvoorwaarden en spelregels. Hij gaf het woord vervolgens aan drie MBR Uganda reizigers die kort het doel van het project toelichten.

Recordtempo
Marya de Haas stond als eerste veilingmeester op het liturgisch centrum, waar zij een goed overzicht had op alle bieders. Vanaf de eerste kavel zat de sfeer er al goed in. Marya praatte alle kavels aan elkaar en hield haarscherp in de gaten waar welke hand werd opgestoken. Door de aanwezigen werd goed geboden. Iedere keer was het weer afwachten of er nog iemand over het hoogste bod heen ging. Sommige kavels gingen in een recordtempo naar een hoog bedrag, andere kavels bleven iets achter en werden voor een lager bedrag verkocht.

Trio
Koos van Vliet nam de hamer van Marya over. Koos heeft de nodige ervaring opgedaan met de vorige dienstenveiling: Bethlehemkerk goes Ghana. De ene kavel na de andere werd door hem aangeboden en afgetikt met de hamer. Peter den Uil verscheen als laatste veilingmeester op het podium. Naast de vlotte en enthousiaste presentatie van de veilingmeesters werden alle kavels ook op het grote beamer gepresenteerd. Er was ook zowel een papieren catalogus als digitale catalogus beschikbaar, hier werd door de aanwezigen druk in gebladerd. Naast de diensten was er een blinde veiling voor de producten en kunst. Deze stonden in de rotonde zaal opgesteld. Met name om de vier kookboeken van Rutger van den Broek werd stevig geboden. Tot het eind bleef het spannend wie hier mee naar huis zouden gaan.

Taarten en koffie
Het bijzondere van deze veiling is dat er voor ieder wat wils zit tussen de kavels. Zowel bezoekers met een iets minder gevulde portemonnee als bezoekers met een goed gevulde beurs boden op de aangeboden kavels. Sommige kavels gingen met 2 euro per bod omhoog, andere kavels met 10 euro of meer.

De 16 deelnemers aan de reis, hadden ieder twee taarten of cakes gebakken. Aan het eind van de middag was er nog een cake over. Alle andere gebakstukken, waren per taartpunt verkocht samen met kop koffie/thee op het indoor Bethlehemkerk terras. Dit zorgde voor een heel gezellige en geanimeerde middag. Alle bedragen bij elkaar leverde een mooie totaalopbrengst op van € 9.000.

De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle middag met een bijzonder mooi bedrag dat besteed gaat worden aan het MBR goes Uganda project. Op een later tijdstip kunt u op de website/nieuwsbrief het vervolg lezen waar de bedragen aan worden besteed.

Herkansing
Heeft u/heb jij deze dienstenveiling gemist? Zaterdagavond 18 april is de volgende dienstenveiling georganiseerd door de PgH-jongeren die deze zomer naar Servië gaan voor hun project in Hilversum. Locatie van deze dienstenveiling is de Grote Kerk. Meer informatie hierover volgt.