De gemeenten in Gooi en Vechtstreek zijn op zoek naar pleegouders, gezinshuisouders en steunouders. Er is zowel landelijk als regionaal onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen.
Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Zij kunnen het verschil maken in het leven van een kind, bijvoorbeeld doordat een kind even op adem kan komen of door veiligheid en een tijdelijk thuis te bieden.
Pleegouders zijn er in verschillende vormen. Soms is het voor een weekend per maand, een vakantie, een jaar of juist langdurig. Gezinshuisouderschap is ook een vorm van pleegzorg, maar is wat anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is een betaalde baan en vraagt bepaalde opleidingseisen. Ook een informelere vorm van opvang, bijvoorbeeld in de rol van steunouder behoort tot de mogelijkheden.

Informatiebijeenkomst
Op woensdagavond 11 mei 2022 is er een informatiebijeenkomst van 19.30-21.30 uur in Bussum, waar pleeg-, gezinshuis- en steunouders en zorgaanbieders aanwezig zullen zijn om mee in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. De avond is georganiseerd door de gezamenlijke zorgaanbieders. Tijdens de bijeenkomst op 11 mei wordt meer verteld over de werving en selectie van pleegouders.
Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst kan via: https://www.pleegoudergv.nl/.