De jongeren van de Bethlehemkerk, Morgenster en Regenboogkerk hebben vrijdag 8 en zaterdag 9 april de vastentijd afgesloten met het vastenweekend. De jongeren hebben in zes weken tijd elke week gewerkt met een uitdaging die goed voor de wereld of voor iemand anders was, zoals maximaal drie minuten douchen of een week vegetarisch eten. Vrijdagavond 8 april is de groep om 18.00 uur gaan vasten: 24 uur niets eten en alleen water of thee drinken.

Het thema van het weekend was ‘op zoek naar vrede’ met in gedachten de Oekraïense vluchtelingen. Op de momenten dat we zouden eten, gingen we op verschillende manieren op zoek naar de vrede. Een achtervolgingsspel, een goed gesprek met een overlevende van de tweede wereldoorlog en een legerpredikant, en palmpaasstokken maken met Oekraïense vluchtelingen maakten het programma compleet. Hiervoor hebben de jongeren ook een sponsoractie opgezet voor stichting Vluchtelingenwerk. De jongeren hebben het zo goed gedaan dat ze een recordbedrag van 3624 euro hebben opgehaald!! Moe maar voldaan konden ze zaterdag de actie beëindigen met een maaltijd bereid door de ouders.

Dank aan alle donateurs en vrijwilligers! Met zelfs een persoonlijk bedankje van stichting Vluchtelingenwerk was dit een prachtige voorbereiding op Pasen.

Een vredegroet van alle jongeren.