Wie in de veertigdagentijd bewust vanuit de Bijbel wil toeleven naar Pasen, kan inspiratie halen uit het Veertigdagenboekje ‘Samen op weg naar Pasen’ van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Het boekje bevat een bijbelleesplan over het thema ‘bevrijding’ en is gratis aan te vragen.

“De Veertigdagentijd is vanouds een periode van vasten, ontbering en reflectie. We kozen voor het thema bevrijding omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Nu niet, maar ook niet in de tijd van de Bijbel”, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd bijbelgebruik bij het NBG. “Vrijheid heeft veel kanten. Je kunt je lichamelijk vrij bewegen, maar je toch geestelijk gevangen voelen, en omgekeerd. Ik hoop dat dit boekje mensen helpt om stil te staan bij de vraag waar en hoe zij vrijheid of onvrijheid beleven. En dat ze op het spoor komen van de bevrijding waar de Bijbel over vertelt.”

Het boekje telt 64 pagina’s en bevat voor elke dag een bijbeltekst, een mini-overdenking en een vraag om de bijbelpassage met je leven te verbinden. Voor meer informatie en het bestelformulier zie https://campagne.bijbelgenootschap.nl/40-dagentijd-dagboekje/.