De zomervakantie is voor de kinderen al begonnen. Voor onze kinderdienst begint de zomerstop bij deze ook. Op 23 augustus pakken we de online draad weer op en we zien ook uit naar live-ontmoetingen in de kerk te zijner tijd.

Kamp
Leuk voor je agenda alvast: 3 en 4 oktober gaan we op kampweekend. Dit jaar gaan ook de kinderen van Vitamine-G mee. Dus meld je snel aan zodat we een inschatting hebben van het aantal deelnemers via http://bit.ly/kerkkamp2020. Meer informatie vind je hier.

Biblebasics
Maar dat is niet alles. Er is een prachtig programma van Biblebasics dat je door de zomer heen kan doen. Jullie kunnen hiermee thuis aan de slag met een bijbelverhaal. Je kan kiezen uit acht zondagen: drie verhalen over koning Salomo, een tekst over de wijsheid van Prediker en vier verhalen uit het Mattheüs-evangelie. Daarnaast zijn er suggesties voor dingen je elke zondag kunt doen, zoals een prekenbingo.

  • Voor de groep van 4-8 jaar is er elke zondag een werkblad met daarop een navertelling van het bijbelverhaal, een paar vragen om over na te denken en een kleurplaat of een puzzelopdracht.
  • Voor de groep van 8-12 jaar is er een werkblad met daarop het verhaal uit de Bijbel in Gewone Taal, vragen, weetjes, en iets om te doen, bijvoorbeeld een quiz, een puzzel of iets om te maken.

Benodigdheden:
Het werkblad, pennen en kleurpotloden of stiften.

Ouders
Als je graag eens met andere ouders wilt sparren over hoe je dit thuis doet, geef dat aan – dan kunnen we mensen koppelen als buddy’s. Het zou allemaal voor zichzelf moeten spreken maar het is wel motiverend om elkaar op weg te helpen hier en daar. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, achtergronden of illustraties bij het bijbelverhaal? Kijk dan op www.debijbel.nl/bijbelbasics voor uitgebreid materiaal bij elke zondag.

Kinderbijbelkeet
Wil je vaker aan de slag, YouTube filmpjes kijken samen met kinderen uit Hilversum, dan is er zes weken Kinderbijbelkeet online. Het thema is ‘Duik erin’! Maar wat heeft water te maken met de Bijbel? Duik er in, dan kom je het te weten!

We wensen jullie een inspirerende zomer en zien elkaar graag weer terug op 23 augustus!
Met een heerlijke zomerse groet,
De kinderdienstleiding