Hoe kan een mens door God zelf worden gevoed? Kan Jezus zelf dat voedsel zijn? Maar hoe herkennen wij hem dan als zodanig? En wat kan daarvan het effect zijn? Het is duidelijk dat Jezus bij het beeld van het brood geestelijk voedsel in gedachten heeft. Veel mensen zijn vooral bezig met hun lege maag en met alles waaraan zij op aarde behoefte hebben. Is dat zo erg? Maar wat kan Jezus dan toch bedoelen met eeuwig leven? Meer van hetzelfde, of iets heel anders?
Wij vieren in deze dienst de maaltijd van de Heer.
Thema: “Ik ben het brood dat leven geeft”
Voorganger: Jurjen Zeilstra
Ambtsdragers: Hennie Bikker en Leen-Pieter Smit
Medewerking: de cantorij o.l.v. Arno Rog, Ton Oosterom
Lezingen: Exodus 16: 13b-18, Psalm 78: 23-25, Johannes 6: 25-59
Liederen: Psalm 78, Lied 299f, Lied 390, Lied 339, Lied 653: 1, 2 en 7, Lied 368j, Lied 385, Lied 403d, Lied 534
Collecten: Vrije wijkcollecte*, Plaatselijke kerk, Maaltijdcollecte**
Ontvangst: Leden van sectie 1
Kinderdienst: Booike Wiersma
Koffieschenken: Truus en Willem Kroon, Tiny en Paul Lantinga
Autodienst: Erik van den Berg, tel. 035-6247406
Bijzonderheden: Voorbereiding: Wil van den Berg; Afbeelding: Het verzamelen van manna, Duits, ca. 1470, Detroit Institute of Arts
Klik hier om de liturgie te downloaden
*Hart voor Haïti
Haïti is één van de armste landen ter wereld. Ooit ‘de parel van de Caraïben’, nu door een opeenstapeling van armoede, wanbeleid, corruptie en natuurrampen een land aan de rand van de afgrond. De werkloosheid en het analfabetisme is groot.
De zendeling Johan Smoorenburg uit Nederland kwam in de jaren ’80 voor het eerst naar Haïti. Na zijn eerste bezoek sprak hij de legendarische woorden: “We moeten zeker iets doen voor Haïti, maar ik ga er écht niet wonen”. Het liep anders. De Heer gaf Johan een hart voor Haïti en nu werkt hij al bijna 40 jaar in het kinderdorp Bon Repos (letterlijk: goede rust!), dat hij zelf van de grond heeft opgebouwd. Vanmorgen collecteren wij hiervoor en we bevelen deze collecte van harte bij u aan.
U kunt ook uw gift geven op IBAN: NL 76 INGB 000 5361685.

**Maaltijdcollecte
In 2019 is de maaltijdcollecte bestemd voor het project ‘Precious Stones’ in Myanmar. Precious Stones richt zich op vrouwen en jongeren die een minimaal bestaan leiden in de stad  Rangoon, met meer dan 5 miljoen inwoners, de grootste stad in Myanmar.
Lees hier uitgebreide informatie over Precious Stones.