Exposities

De Regenboogkerk is een prachtige plek om van kunst te genieten. Iedere paar maanden is er een nieuwe tentoonstelling, zowel aan de muur als in de vitrine van de kerkzaal.

Exposities

In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar vijf of zes exposities gehouden. Het gaat hierbij zowel om kunst aan de wand als om ruimtelijk werk in de vitrine. De exposities worden georganiseerd door de expositiecommissie, die de exposanten uitnodigt en het te exposeren werk selecteert. Gemeenteleden, die willen exposeren, worden bij voorrang uitgenodigd en verder worden exposanten gezocht in de omgeving van Hilversum.

Er wordt gestreefd naar variatie in techniek, stijl en materiaal; de kunstwerken kunnen zowel figuratief als non-figuratief zijn. Gemeenteleden kunnen bij de expositiecommissie suggesties in brengen voor mogelijke exposanten.

De exposities zijn te bezoeken op zondag na de kerkdienst tot ongeveer 12.15 uur en op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur tijdens ‘Ontmoeten bij de koffie’.

Contact: robwesthuis.1@kpnmail.nl.

Expositie 89

In de kerkzaal worden werken van Rob Bouwmeester en Anneke Moesker getoond. 

Aan de wand hangt het werk van Rob Bouwmeester uit Hilversum. Rob weet zich in zijn werk geïnspireerd door de kunststroming van 100 jaar geleden die bekend stond als ‘De Stijl’. Zijn werk is geschilderd in de geest van, of als kopie van de werken van deze kunstbeweging. De stijlen van Mondriaan, Rietveld en Vantongerloo zijn duidelijk te herkennen.

In de vitrine wordt keramisch werk getoond van Anneke Moesker uit Amsterdam. Anneke was in de tachtiger jaren succesvol als edelsmid met talrijke exposities in binnen- en buitenland. Later heeft ze haar talent voor haar keramisch werk met succes ontwikkeld en waren haar kunstwerken op verschillende tentoonstellingen te zien. Zij streeft er vooral naar om werk te maken dat begrepen en gewaardeerd wordt.

Expositie 88

Op 10 november start er opnieuw een tentoonstelling  in de Regenboogkerk in Hilversum van cliënten van Sherpa die met nieuw werk hun creativiteit willen tonen.

In hun atelier Kijkoor te Eemnes verbonden aan de instelling Sherpa dragen ze bij aan  nationale  en internationale outsider artist collecties  en openen zo een wereld voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen, die hierin geïnteresseerd zijn. Niet alles wat in het atelier Kijkoor wordt gemaakt is hoogstaande kunst en veel zal zoals veel modern werk niet de toets van de tijd  kunnen doorstaan. Aan de andere kant is het indrukwekkend om te zien wat een prachtig werk de cliënten van Sherpa maken.

De schilderijen laten ons genieten van een grote variatie in vormgeving, kleurgebruik en gebruikte technieken. De gemaakte voorstellingen zijn herkenbaar en geven goed weer dat de individuele mogelijkheden een brede waaier aan kunst opleveren.

In de vitrine kan kennisgemaakt worden met een grote variatie aan keramiek, houtbewerking en andere ruimtelijke technieken.

Vrijwel alle werken zijn van verschillende personen en mocht u geïnteresseerd meer te zien van een bepaalde exposant(e) dan is een bezoek aan Galerie Kijkoor in Eemnes aan te bevelen.

Deze expositie  in de Regenboogkerk is te zien tot 24 januari 2020.

Expositie 87

Tot 5 november is in de Regenboogkerk de expositie te zien waarin zowel aan de wand als in de vitrine werk te zien is van de bekende Gooische kunstenaar Hans Almekinders.

Zijn schilderijen tonen een trefzekere penseelvoering en een overtuigend kleur- en verfgebruik. Omdat hij zich als kunstenaar blijft interesseren voor nieuwe uitdagingen, heeft zijn werk soms ook een experimenteel karakter.

In de vitrine kan kennis worden gemaakt met zijn ruimtelijke werk, kunstwerken van keramiek, hout, brons en ijzer.